Wintermarkt dagcentrum Floriande

Wij, ouders van Laura, verheugen ons altijd op de jaarlijkse Wintermarkt bij Laura’s dagcentrum Floriande. Even bijpraten met Laura’s begeleiders, andere ouders ontmoeten, leuke, zelfgemaakte producten bekijken en kopen en afsluiten met een heerlijke Indische maaltijd. Maar voor Laura is het altijd weer een beproeving. De aandacht, de drukte en tja, dat tv-programma dat ze dan mist; de Wintermarkt is voor Laura een lastig te hanteren onderbreking van haar routine. Ze haalt alles uit de kast om ons ervan te overtuigen dat we echt níet naar de Wintermarkt hoeven. ‘Dat vinden ze heus niet erg, hoor’, probeert ze nog. Uiteindelijk schikt ze zich, en ach, dan blijkt het allemaal best mee te vallen en ook best wel gezellig. Zie de fotocollage onderop.

We nemen een  kijkje bij de kramen van De Goede Buur, Laura’s andere deeltijdwerkplek, onderdeel van Floriande, waar Laura’s collega’s haar met gejuich onthalen. Laura ligt goed in de groep, de  cliënten ontzien haar: Laura hoeft niet mee te helpen bij de opbouw van de kramen, Laura mag een vrije dag opnemen, Laura hoeft zelfs helemaal niet naar de Wintermarkt te komen. Ze heeft het goed voor elkaar!

We kopen zelfgemaakte jam, bonbons en kaarsen, bezoeken het atelier, waar Laura jaren geleden werkte, toen we nog dachten dat ze plezier in schilderen had – wat ze al lang niet meer bleek te hebben – en eten in de kantine. Wij Indisch, Laura taart. Begeleidster Radha schuift gezellig aan. Iedereen houdt van Laura!

Op de terugweg gaan we nog even langs bij de wekelijkse knutselclub van de woongroep, waar deze avond foto’s voor de kerstkaart worden gemaakt. Zelden zagen we Laura zo ontspannen poseren: bevrijd, ze hoefde deze avond verder helemaal niets meer. 🙂

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? 20141218_192330_resized_1

Reageer op: "Wintermarkt dagcentrum Floriande"

*