Verhuizing

Verhuizen is dus echt een life event! We hebben zes weken om alles voor Laura’s overgang naar haar nieuwe appartement te organiseren. Inclusief volwaardig afscheid van het oude, overschrijvingen (instanties, abonnementen), inrichting van het nieuwe appartement en de daadwerkelijke verhuizing. Een 5 pagina’s tellende to do-lijst  geeft richting en houvast. Er moet echt héél veel worden gedaan en geregeld.Inrichting

Laura’s nieuwe appartement moet deels nog worden ontruimd en vervolgens opnieuw ingericht. De piano bijvoorbeeld, die er nog staat, mag weg en voor de glazen vitrinekast geldt hetzelfde en zo is nog zo wat overtollig meubilair voor de kringloop. Het afvoeren wordt allemaal geregeld.

 

 

 

 

Nieuwe spullen

De inrichting van het nieuwe appartement wordt een feestje. Het nieuwe 2-persoonsbed ervaart Laura als een ongekende luxe! We zoeken samen bij Ikea een mooi exemplaar uit – met hoog voeteneind, ‘want mamma zegt dat dat lekker slaapt’ – en daarna een leuk geruit dekbedovertrek. En natuurlijk een goed matras, matrasbeschermer, hoeslaken en lekker kussen en andere toebehoren. En dan nog een mooie kledingkast, bedbank, lekkere fauteuil en salontafel. En verder alles voor de keuken, zoals een tosti-apparaat, Senseo, waterkoker, koffiekopjes, borden, schaaltjes, kommetjes en bestek. We kopen ook een voorraad toiletartikelen in en regelen een planbord, met picto’s. Alles draait bij Laura om zekerheid en geruststelling!

Van Vijfhuizen naar Haarlem-Noord

 

We krijgen ongelofelijk veel lieve hulp en steun van (Facebook-)vrienden aangeboden. Met zoon/broer Juri en vriend Michel krijgt die hulp ook praktische uitvoering, op woensdag 16 oktober, als we met een boedelbak van Laura’s oude woongroep in Vijfhuizen naar haar nieuwe appartement in Haarlem-Noord gaan. Wat we niet meenemen, geven we weg via de ‘gratis afhalen’-site op Facebook. Een paar overtollige items lossen we op het Milieuplein van Spaarnelanden. Op Laura’s nieuwe woonlocatie staat onze goede vriend Henny klaar, voor het inrichten van Laura’s appartement. Hartverwarmend, zo veel steun! Te veel om iedereen apart te noemen.

 

Reageer op: "Verhuizing"

*