Topmaand december

Met ons gezin houden wij tradities hoog. Denk aan verjaardagen, Pasen, een jaarlijkse gezinsuitje en de maand december, met meerdere hoogtepunten, zoals sinterklaasavond (jawel: met gedichten én surprises) en kerst. De aanloop naar sinterklaasavond begint begin november, als we lootjes gaan trekken; iedereen één persoon voor een groot cadeau en één iemand voor een klein cadeau. Met gedichten én een surprise bij het grote cadeau. We hebben discussies gevoerd over het wel of niet doorgaan met surprises of misschien daarmee eens een jaartje overslaan, maar vooralsnog zijn de voorstanders in ons gezin in het voordeel. Meestal maakt pappa Jan samen met Laura haar gedichten en surprise, behalve als Jan zelf op haar lootje ‘groot cadeau’ staat. Dan neemt moeders het over.

De kersttraditie wordt met de jaren qua data flexibeler ingevuld, maar staat in principe voor een lopend buffet op kerstavond, een brunch op eerste/tweede kerstdag (met het oude familieservies van oma Eva), films kijken, spelletjes doen en gourmetten.

Oudejaarsavond/jaarwisseling vieren we al een paar jaar alleen met Laura. Met spelletjes en lekkers. Klein en ontspannen.

Happy 2021

 

Staatsiefoto kerst

Sinterklaasavond

Gedichtje Sinterklaasavond (met Jara)

Gourmetten met kerst

Oudejaarsavond 2020

Reageer op: "Topmaand december"

*