Rijsterbos: uitje met het hele gezin

In het weekend van 13 april 2012 vieren wij – ouders van Laura – onze 40-jarige “verkering” met het hele gezin in hotel Gaasterland in het Friese Rijs. Het wordt een ‘sentimental journey‘: hier, pal tegenover het hotel, op camping Rijsterbos, hebben we met ons gezin onze vakanties doorgebracht van 1996 tot en met 2004. Hier ligt een schat aan mooie herinneringen, inclusief een belangrijk deel van de jeugd van onze kinderen. Laura werd er met al haar eigenaardigheden voor honderd procent geaccepteerd.

voor het hotel 2

Staatsieportretje bij de ingang van hotel Gaasterland

Roemrucht veldje B

Op ons roemruchte ‘veldje B’  op camping Rijsterbos trok iedereen als vanzelfsprekend op met Laura en haar soms vreemde dwangmatigheden. Uren badmintonnen? Geen probleem. Alle kampeerders op veldje B lossen elkaar wel af. In tranen, als ze de pyjamaparty in de kantine niet heeft gewonnen; op veldje B wordt spontaan een alternatieve pyjamawedstrijd geregeld. De winnares: Laura!  Laura zoek? De hele camping gaat zoeken. Buurman Henk speelt avond aan avond backgammon met Laura. Er liggen 14 pakjes lactosevrij brood in de diepvries van de campingbeheerder vanwege Laura’s allergie. Alles kon op camping Rijsterbos, fantastische tijd.

Terug in de tijd

En nu, april 2012, gaan we met ons hele gezin terug in de tijd. We hebben een weekend geboekt in het tegenover de camping liggende hotel Gaasterland en bezoeken alle oude, bekende plaatsen in de omgeving: Mirnse Klif, Laaksum, Oudemirdum, Henny’s Frituur, het Vogeltjespark, Hindelopen, Balk.
Het wordt een super weekend. Wat een fijn gezin hebben we.

Mirnse Klif IJsselmeer Balk 1bowlen

Reageer op: "Rijsterbos: uitje met het hele gezin"

*