Pasen 2016: wie wint het eierenzoeken?

Pasen is een zeer dierbare traditie in ons gezin: de Paashaas zit buiten met een brief in zijn buidel, waarin hij per gezinslid terugblikt op het jaar ervoor en meldt daarin ook hoeveel gekleurde eieren hij in de achtertuin heeft verstopt.
Voorlezen brief PaashaasHet eieren zoeken blijft een jaarlijks terugkerende wedstrijd, die Laura, broer Juri en zus Aafke alle drie tamelijk graag willen winnen. Jawel, het blijft een geintje, maar toch … Hé, hier nog eentje!

Het verstoppen is een klus, omdat de tuin niet alleen klein, maar in het vroege voorjaar ook nog kaal is en er dus weinig moeilijke verstopplekken zijn. En ja, natuurlijk krijgt Laura van de Paashaas tevoren een voorsprong; ze heeft een paar verstopplaatsen mogen zien, maar door de spanning van de wedstrijd vergeet zeWie vindt het ei? Juri of Laura?en 2016.12 die op het moment dat het er op aankomt.

PaasbrunchNa afloop hebben we onze traditionele paasbrunch en ’s avonds – ook vaste prik – de eerste aspergemaaltijd van het seizoen. Nou ja, dat wil zeggen: met sperzieboontjes voor Laura en Aafke, want asperges …. getsie.
Of zoals Laura dat tegenwoordig zegt: ranzig.

 

Reageer op: "Pasen 2016: wie wint het eierenzoeken?"

*