Oefenen

Laura met pappa JanDe woensdag is sinds enkele maanden mijn Laura-dag. We maken uitstapjes en ik probeer Laura voorzichtig te stimuleren om wat te gaan praten op de woongroep. Dat doet ze er al jaren niet meer. Ze praat alleen nog thuis. Ze is inmiddels zover dat ze met me doorpraat als er iemand in de huiskamer komt, zoals afgelopen woensdag een man van de Technische Dienst. Een vreemde dus, voor Laura.
We oefenen ook met boodschappen doen bij supermarkt Hoogvliet. De volgende keer zal ze het zelf doen.  Met een boodschappenbriefje. Dat heeft ze nodig, omdat ze zelf niet kan kiezen. Betalen blijft moeilijk, omdat Laura altijd geld terug wil. Gepast betalen is zit er niet in. Ze is al blij met muntjes van vijf cent.
We gaan ook samen op stap. Naar het Spaarne Ziekenhuis bijvoorbeeld, om bloed te laten prikken vanwege haar traag werkende schildklier. Laura krijgt er dagelijks drie blauwe (Thirax)pilletjes voor. Dat vindt ze niet leuk. Het prikken is ook niet leuk, al blijft Laura er opmerkelijk rustig onder. We sluiten af met iets lekkers.
woensdag met Jan 2014.1Er is ook gedoe met de Meertaxi, die sinds kort het vervoer van Laura naar haar dagbesteding in Badhoevedorp verzorgt. Wij betalen dat eerst en declareren dat vervolgens bij de dagbestedingsorganisatie. Maar dat is niet zomaar geregeld. Totdat het geautomatiseerd is, moet Laura eerst enige tijd elke rit contant afrekenen. Dat is ’s ochtends en ’s middags een traumatisch moment voor Laura, want ze wil geld terug. Met het team van Laura’s woongroep is nu afgesproken dat deze betalingen buiten Laura om worden gedaan en gedeclareerd. Een pak van Laura’s hart.

Comments

  1. Jannie zegt

    Dan is het zo mooi voor Laura geregeld, zo moet het ook.
    Waarom moeilijk, als het makkelijk kan!

Reageer op: "Oefenen"

*