Kerstvakantie

Kerstvakantie: dat betekent bijna twee weken thuis! En wat komt Laura ontzettend tot rust! Ze voelt zich zichtbaar goed en veilig, slaapt een gat in de dag en uit zich verbaal opvallend scherp en alert. Ongelofelijk hoe ze zich ontwikkelt als ze zich op haar gemak voelt.

IMG_0810 - kopieSinterklaasavond is als vanouds een intieme en vertrouwde gezinsbijeenkomst. We hebben lootjes getrokken en Laura koopt samen met pappa Jan haar cadeautjes en samen maken ze ook de bijbehorende surprise en gedichtjes.Dat worden zSint 2015eer gezellige knutselmiddagen.
Haar gedicht voor broer Juri – Jan en Laura maken surpriseletterlijk door Jan genoteerde associaties van Laura – is het onbetwiste succes van de avond.

 

DSC00013 - kopie (2)De kerstdagen in ons gezin vieren wij traditioneel met een lopend buffet op kerstavond (24 dec.), cadeautjes onder de boom en een kerstbrunch op eerste DSC00019kerstdag, met het antieke ontbijtservies van oma. Dit jaar zijn ook oom Henk en tante Henny (broer en zus van pappa Jan) en neef Rick (zoon van tante Henny) van de partij. Het wordt een zeer gezellig samenzijn, waarbij vanwege onze krappe logeermogelijkheden Laura in mijn bed gaat slapen. Ze klaagt de volgende dag steen en been over het snurken en hoesten van oom Henk, die op een matje op de grond, aan het voeteneinde van het bed ligt. “Ik word daar moe van, hoor.” In werkelijkheid is het de drukte vagourmet 2 keerst 2015n veel mensen om haar heen die haar moe maakt. In de middag van eerste kerstdag vertrekt de familie; tijdens het – ook traditionele – gourmetten ’s avonds zijn we weer onder ons. Laura zucht er maar eens diep bij.

 

 

Oudejaarsavond vieren we klein; wij – Jan en ik – met alleen Laura. We doen oudjaar 2-2015pimpampet en daarna een spelltetje yatzee, waarbij Laura willens en wetens steggelt, door de dobbelstenen net zo lang te gooien tot ze een lange straat heeft. “Dat vindt mamma niet erg, hoor” , zegt ze, om eraan toe te voegen dat ze nu niet meer zal valsspelen. We hebben plezier voor tien. Om 00.00 uur omhelzen we elkaar gedrieën. Opdat het maar  een mooi, gezond en gelukkig jaar mag worden, met wie weet een verhuizing naar de SIG.

Reageer op: "Kerstvakantie"

*