Kaas en worst

Twee dagen per week doet Laura dagbesteding in Badhoevedorp. Eerst in het oude dorpshuis, sinds vorige week op een nieuwe locatie, met meteen een nieuwe naam: De Goede Buur. De opening was gisteren. Laura ging rond met kaas en worst.
receptie De Goede BuurLaura deed haar dagbesteding eerst bij Floriande, in Hoofddorp, onderdeel van Ons Tweede Thuis. Maar drie jaar geleden gaf ze aan dat ze iets anders wilde. Iets met eten of koken. En hoewel ze meestal niet weet wat ze wil (wel wat ze níet wil), was ze nu vrij duidelijk. Ze mocht komen proefdraaien in het dorpshuis in Badhoevedorp, waar o.a. appeltaarten worden gebakken.
Goede Buur Laura met zelfgemaakte kransDie appeltaarten bleken uiteindelijk toch niet haar ding (zwakke fijne motoriek, waardoor appels schillen en deeg kneden te moeilijk is), maar ze vond meteen haar draai in de (kleine) groep. Haar taken: boodschappen doen, kransen maken en materialen selecteren (daar is ze héél precies in). Ze doet het zwijgend, en lachend.
De Goede Buur
Kluisjes
De verhuizing naar De Goede Buur is even wennen. Het is een prachtig, ruim en licht pand, met een winkeltje en diverse werkruimtes, in hartje Badhoevedorp. Maar waar zijn de kluisjes? flyer De Goede BuurDat is Laura’s grootste zorg: dat ze haar spulletjes niet veilig kan opbergen.
Gisteren was er open huis. En daar stond onze Laura, met professionele zwarte voorschoot, achter de glazen. Even later ging ze professioneel rond met een schaal met kaas en worst. Zwijgend, en lachend.En ook nog eens pontificaal op de flyer! In de auto, op de terugweg zucht ze diep. ‘Ik was wel zenuwachtig, hoor.’

Comments

  1. Lief kind

  2. Dorien Lammers zegt

    Klinkt heel goed. Ook hele leuke foto’s. Goed bezig Laura

Reageer op: "Kaas en worst"

*