Jarig!

Jarig!! Laura leeft er het hele jaar naar toe. Ze is dit jaar, op 10 juli,  29 jaar geworden. Het werd een hele week feest. Laura’s verjaardagen verlopen al jaren volgens een vast patroon. Met het gezin uit eten – bij restaurant Het Zomerhuis in Wijk aan Zee – en traktaties en cadeautjes op de woongroep en de twee dagbestedingslocaties (Floriande in Hoofddorp en De Goede Buur in Badhoevedorp). Het is elk jaar weer een enorm geregel, met afspraken maken op welke dagen ze haar verjaardag viert, traktaties maken en bestellen en zorgen dat ze tijdig ter plekke zijn, maar het gebeurt allemaal buiten Laura’s beeld en als het allemaal weer is gelukt, straalt ze. ‘You made my day.’

Dit jaar gaan er 14 kaasstengels mee naar Floriande (+ een envelopje met € 12,50 voor haar eigen cadeautje), 15 mini-gebakjes met afbeelding naar De Goede Buur en twee zelfgebakken appeltaarten + 15 ijsjes naar de woongroep. Alles op tijd besteld bij de bakker en idem dito naar Laura’s woongroep gebracht, om mee te nemen en te trakteren.

Het vaste etentje in Wijk aan Zee gaat dit jaar niet lukken, omdat het restaurant op dinsdags gesloten is. We wijken uit naar IJmuiden, naar restaurant Noordzee. Gelukkig een informele sfeer en een kaart die voor Laura gewoon frietjes vermeldt. Ze geniet. En wij ook. Het voltallige keukenpersoneel komt met een feesttoetje + cadeautje, dat wij eerder die avond onder de bar hebben geschoven. Laura is de hele week een stralend gelukkige jarige.

Reageer op: "Jarig!"

*