Eerste en laatste rijles (2011)

rijles 2011Laura vindt zichzelf níet verstandelijk gehandicapt. Hooguit ‘een beetje’. Dat ze autistisch is, lijkt ze beter te accepteren, omdat ze zich herkent in de symptomen, die we noemen. Boven alles wil ze – met ijzeren doorzettingsvermogen – bij de ‘normale’ wereld horen en voldoen aan de verwachtingen die daarbij worden gesteld. Dus toen haar jongere zus Aafke rijles kreeg, wilde Laura dat ook. We vonden Rijschool Schulz in Haarlem bereid een les voor Laura te verzorgen. Die vond plaats op het uitgestrekte parkeerterrein van Parnassia, in de Kennemerduinen. Ik zat achterin, maar ben onderweg met de bibbers in mijn knieën uitgestapt. Wat een avontuur. Dat vond Laura zelf na afloop ook.  ‘Jemig, wat ben jij een durfal. Ik ben supertrots op je’, zei ik. ‘Ik ook’, zei ze stralend. Het was haar eerste en laatste rijles. Ze kreeg een certificaat.
Klik hier voor Laura’s eerste en laatste rijles.

Reageer op: "Eerste en laatste rijles (2011)"

*