Aafkes woensdagen

Aafke en LauraAf en toe neemt Laura’s drie jaar jongere zus Aafke de woensdagse zorg voor Laura over. Met duidelijke informatie en instructies, voor beiden.

IMG-20150401-WA0000 Aafke woensdagje LauraAafke heeft op al zeer  jonge leeftijd veel voor Laura betekend; ze vervulde een voorbeeldrol, nam Laura bij het buiten spelen mee op sleeptouw, trad op als ’tolk’ toen Laura nog niet kon praten en nam het altijd en overal voor haar gehandicapte zus op. Dat werd door Laura niet altijd begrepen en gewaardeerd; Aafke werd voor Laura een rivale, die haar voorbij streefde. Die frustratie uitte zich in agressief gedrag jegens Aafke.
Door haar opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen is Aafke haar gehandicapte zus beter gaan begrijpen. Haar woensdagen met Laura staan geheel in het teken van Laura: wat vind je leuk, wat gaan we doen? Boodschappen bij supermarkt Hoogvliet is een vaste activiteit. Laura stelt zelf het boodschappenlijstje op: krentenbollen, een pak Optimel en lekkers voor bij de lunch. De zusjes maken er een gezellige woensdag van.

Reageer op: "Aafkes woensdagen"

*