Sinterklaasavond 2021

In ons gezin houden wij tradities hoog. Ze vormen een warme basis en zorgen voor verbinding, ook naar volgende generaties. Zo hebben wij met onze kinderen onze ‘rituelen’ met Pasen, Sinterklaas en kerst, ondernemen we – in coronaveilige tijden – een jaarlijks gezinsuitje naar bijvoorbeeld de Efteling of dierentuin en vieren we Laura’s verjaardag met een gezinsetentje in Wijk aan Zee. Onze sinterklaasavond dit jaar was weer supergezellig ‘onder ons’.

Onze Sinterklaas-traditie is dat iedereen via lootjes trekken één groot cadeau met surprise en één kleiner cadeau verzorgt. Beide met gedichten! Voor Laura is het elk jaar weer een spannend avontuur. Dat begint al bij het samenstellen van haar verlanglijstje. Gelukkig is ze de frustratie van niet álles van haar lijstje krijgen voorbij, maar ze heeft wel zorgen dat ze bepaalde cadeautjes misschien níet krijgt. Cadeautjes kopen voor degenen van wie zij de lootjes heeft getrokken, vindt ze vooral leuk. De surprise bij het grote cadeau maakt ze samen met pappa Jan of met mij, maar het ‘grote’ gedicht komt standaard van Jan, die hiervoor een gesprek met Laura – zonder rijm – noteert. Deze ‘gedichten’ zijn favoriet in het hele gezin, omdat ze Laura’s gedachten, gevoelens en associaties prachtig en vooral erg grappig weergeven.

We hadden dit jaar weer een erg fijne sinterklaasavond, met een blije Laura. Broer Juri hielp haar bij haar surprise en bij het voorlezen van haar gedichten.